Για ολόφρεσκο ψάρι στο Λάμπρο, στη Βουλιαγμένη

Written by

1934267_166706521985_2055129_n

Διανύοντας το δεύτερο αιώνα ζωής του, το ιστορικό εστιατόριο «Ο Λάμπρος» στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου από το 1889, αποτελώντας μία από τις σταθερές αξίες για ψαροφαγία, όχι μόνο για τη Βουλιαγμένη όπου και εντοπίζεται, αλλά και για ολόκληρη την Αττική.

Με τη στρατηγική τοποθεσία του στον κόλπο της Βουλιαγμένης και με τη θάλασσα ακριβώς μπροστά του, το άλλοτε απόμερο ταβερνάκι έχει μετατραπεί σε ένα από τα πολυσύχναστα εστιατόρια της περιοχής, με πελάτες-θαμώνες που το επιλέγουν τόσο για τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όσο και για τη θέα που προσφέρει απλόχερα.

Ό,τι και να δοκιμάσετε εδώ είναι παρασκευασμένο σπιτικά με μεράκι και σεβασμό απέναντι στην παράδοση του ποιοτικού φαγητού, για το οποίο και φημίζεται. Η ταραμοσαλάτα προέρχεται από λευκό ταραμά, η μελιτζανοσαλάτα παρασκευάζεται με ψημένη μελιτζάνα στα κάρβουνα και σπιτική μαγιονέζα, η αχινοσαλάτα καταφτάνει στο εστιατόριο από την Κάλυμνο (μόνο τους επιτρεπόμενους μήνες αλιείας), στις σαλάτες χρησιμοποιείται έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, η φέτα είναι ελληνική Π.Ο.Π., τα ψάρια φτάνουν απευθείας από τα δίχτυα των συνεργαζόμενων ψαράδων από όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: Newsbeast